School: Leitir Uí Cheallaigh, Sráid na Cathrach

Letterkelly, Co. an Chláir
Seosamh Devitt

1. (continued from previous page)
    Do bhíodh coinnlí ar lasadh achu cun soluis do thabhairt díobh san oidhche. Do deintí na coinnle san sa bhaile as lárd an gabhair. Tá gach tig beagnach mór thímcheall na háite iompuighthe ón dtaobh aniar adtuaidh go dtí an taobh anoir andeas. Ins na gleannta a déintí na tighthe fadó, mar bhí eagla ar na daoine roimh na stoirmibh.
    Seo sgeal beag mar gheall ar tigh a bhí ann fado.

Bhí fear ann fadó agus fear leisceamhail dob eadh é. Níor chuir sé tuighe ar dhíon a thighe sriamh, agus bhí rian a láímhe sa tig. Lá amháin d'íarr duine air cad na thaobh, nách ndeisigfead sé
        1. foirgnimh
    Languages