Scoil: Kilkishen, Sixmilebridge

Cill Chisín, Co. an Chláir
Pádraig Ó Conchobhair

Ar an leathanach seo

1. Deirtear go bhfuil saibhreas i bhfolach n áit timpeall trí mile thiar theas den scoil. Tá seana chaisléain ann agus tá cuid dos na cloca leagaice as.
    Do deinead caidhreamh do fear oidhe amháin go raibh airgead i bhfolach ann. Do chuaidh sé don áit oidhce ar a dó dhéag a clog. Bhí sluasad agus Ramen lasmuigh ag tochailt tar éis leath h-uaire fuair sé cráine agus píosaí leachair. Do lean sé den obair agus fuair sé leath dos aon spuineóg airgid bhí sé ag réabadh go ceann uaire eile aici ní fuair sé aon rud eile. Cuaidh sé abhaile leis an saibhreas a fuair sé. Deirtear go bhfuilid le feiscint i druig i gcaisléain cruinn fós.
    Chuaidh fear eile ag tochailt ann uair agus fuair sé dá píosa airgid. Deirtear go dtabharfaid suim ana mhór airgid dó ar na píosaí seo air ná scar fad sé le oar saidhbreas an tsaoghail.
    Deirtear go bhfuil ór agus airgead eile i bhfolach ann leis.
    Críostóir Mac Fhlannchadha