Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 07_021

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 07_021

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    fatai ní bhíonn mórán maitheas ionnta le h-aghaidh an bhuird. Cuireann mo mhuinntir sprae ar na fatai gach bliadhain. Is é seo an caoi a deineann na daoine na fatai do speyail. Gheibheann sé tuban mór a bhéadh abalta sé déag galún uisge a coinneal. Deánfaid aon puaint amháin sprae lán an tubhaan nuair a bhíos sé láighthe. Annsin cuirtear roint beag ile trid agus soid-nigeachan chomh maith.
    Annsin corruigtear suas go maith iad. Liontar an ineall spryail agus cuirtear an clár air nuair a bhéas sé liontai go béal. Ta criosanna ar an ineall
    Áine Ní Gallacobhair