Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 08_039

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 08_039

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    aníos nios fuide é. An lá ina dhiaidh sin cuireann siad amac i gcoineal de phairc é agus sgararn siad é. Tugann siad a garraidhe beag féin ar an choirneal sin de'n pháirc. Bíonn na paistí ar lorg neadtacha éin san samhradh. Is é an caitheamh aimsire a bhíos ag na páisti ins an bFóghmar no ag piochadh sméara dubha. Tá nós ag na páistí annseo a bheith ag imirt dallog amuig ins na pairceanna nuair a bhíos an gealach ag soillsiú go breág. Nuair a bios go leó sneachta ann is an gheimhreadh níonn na páistí ag déanamh fir sneachta agus caisleáin. Ma bhionn leach oidhir ann bíonn siad ag sleamhnuighadh air.
    Áine Ní Ghallachobhair