Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 12_017

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 12_017

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    an loinithe. Dóirteann sí an t-uisge amach agus cuireann sí an t-uachter isteach san gcuinneóig. Annsin cuireann sí an loinithe agus an clár ar annsin. Teanann sí an chuinneóg aníos in aice leis an teine mar ma bhíonn se shatamh cois na teine beid se firast [?] é a déanamh. Annsin tosuigeann sí an bualadh an loinithe síos agus go mbeidh an maistreadh déanta. Nuair a bhíonn an mutread [?] in aice le beith déanta tigheann cuid den im aníos ar an clár. Déanann mo matháir maistreadh dha uair ins an tseachtáin san samhradh agus aon uair san tseachtáin san ngeimhreadh. Ma teigheann duine isteach i dteach agus maistreadh a beit dhá déanam ann
    Gráinne Ní Ceachmharcaigh