Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 14_050

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 14_050

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    D'innis sé dhó an caoí a raibh sí comh bocht agus gan greim le h-ithe aici ach greim fanach. Nuair a léig an fear i Sanasa an leitir bhí an frar tré na chéile agus sgríobh sé leitir fada chuig a bhean agus chur sé deich bpúnt chuici. Nuair a fuair an bhean an leitir bhí bród an domhain uirthi agus sgríobh sí leitir ar ais chuige agus dubhairt sí leis go raibh sí iongantach buideach dhó faoí'n méid airgid a chur sé chuici. Dubhairt sí leis chomh maith a theach abhaile ar chuairt agus ní raibh sé i bhfad go dtáinig sé abhaile agus chait sé leat bhliadhain sa bhaile sul ar imtigh sé ar ais go Sasana. An lá a d'imtigh sé bhí a bhean iongan
    Áine Ní Ghallachobhair