School: Béal Feirsde / Belfarsad (roll number 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_052

The Schools’ Collection, Volume 0085C, Page 17_052

1. (continued from previous page)
    Seisean, agus is ar an spideóg abhí an brón agus an dólás aroidhe nuair nach raibh deoch le fágháil aici do'n tSlánuightheóir. Ach an rud a bhí ar a cumas a dhéanamh na deilgne avhí saidhte isteach i mhalann Íosa do thosnuigh an spideóg ar iad do stachadh amach le na guibín le súil go mbainfidh sí amach as a cheann iad. teip uirthi. Bhí na deilgne sin ceangailte go Daingean agus go doimhinn de'n fheóil naomhtha. Ach an obair a dhein an spideóg níor obair in n-aisce e. Fuair sí a luach saothair. Thuit braon amháin d'fuil Íosa Críost uirthi agus ta dath an deóir sin le feiscint ó shoin ar brolbé na spideóige.
    Spideóg an bhrollaigh dheirg a tugtar uirthi ó shoin le linn na h-aimsire sin bhí an Mhaighdean Mhuire in a seasamh
    Cáitlín Ní Sheoighe