Scoil: Béal Feirsde / Belfarsad (uimhir rolla 16374)

Béal Feirste, Co. Mhaigh Eo
Prionnsias S. Ó Gallachobhair
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 20_021

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0085C, Leathanach 20_021

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ar na boithre. Níl sgéal no cúntas ag baint faoi deineadh na mboithre. Níl ciseacha no bearnaí ins na cnuic Bhíodh athanna ins na haibneacha le haghaidh na daoine dul treasna na haibneacha o áit go háit. Geibead daoine thar na haibhneacha ag na h atannacha sul ar deineadh droichead. Níl sgéalta ar bith ag baint faoi na gatannacha. Níl seanchas no pisreog ar bith ag baint faoi na cros bhoithre. Tá cairn clocha ar leath taobh na mboithre. Sin é an áit a d'fhadhad na daoine comhra nuair a bhiodh siad ag dheanamh a sgisteach. Nuair a bhiodh siad ag déanamh sgíste deanidís
        1. infreastruchtúr poiblí
    Tomas Ó Ceamarcaigh