Scoil: Sheanmore (uimhir rolla 16197)

An Sián Mór, Co. Mhaigh Eo
Síghle Ní Dhonnchadha
Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0131C, Leathanach 07_026

Bailiúchán na Scol, Imleabhar 0131C, Leathanach 07_026

Ar an leathanach seo

1. Tá an Tíre ag dearcdh go h-an dheas Tá an féar ag fás anois. Tá na nóiníní ag fás. Tá na h-éiníní ag seinm ceoil ins an speir. Tá siad ag deanamh a gcuid nead anois. Tá na bláthánna ag fás anois. Tá na duilleoga ag fás. Éirigheann an grian go h-árd sa spéir agus téigheann sé faoi go mhall ins an trathnóna. Tá na leathe ag eirige fada / dul i bhfad agus ta na hoidceannta ag éirig gearr / dul i ngiorracht. Ní bíonn an ghealach amuich ar na hoidhceannta seo cor ar bith bíonn na [?]oidhceannta ann anois. Tá na ba ag imtheact le teasbach. Tá na h-éiníní go h-álúinn ag seinm ceoil. Tá na fir ag obair go cruaidh ag baint na móna agus ag cur fathaí agus
    Bríghid Ní Ódhra