School: Carron / Carthan (roll number 7573)

An Carn, Co. an Chláir
The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 17_045

The Schools’ Collection, Volume 0616B, Page 17_045

Béal-Oideas .
    Cuigean.
    Ta cuigeann againn sa bhaile .Tá sé dhá troigh ar áoirde agus tá sé troigh go leith ar an bonn agus aon troigh ar a bharr.Tá sé déanta deich mbliadhna no mar .Tá dhá saghas cuigean ann cuigeann barrille agus cuigeann bátha fada suas as.Deintear imhann aon uair amháin sa seachtmain .Is é mo máthair a dein é agus bíonn sé uair no mar sin ag déanamh é.Má tagann aon duine isteach le linn an cuighean déanamh agath do bheith gá déanamh agus deineann sé dreas de,mar deireann na daoine mura dheineann siad dreas de nach mbeadh aon im acha nuair a mbeadh an chuigean déanta.
    Nuair a bhíonn an cuigeann
    Caitlín Ní Ciarsaig