Scoil: Doirín

An Doirín, Co. Mayo
Seán Mac Cárthaigh

Ar an leathanach seo

1. Bí beirt fear as Acaill fadochain i Sasana. Sé an t ainm a bí orta Mici Dan agus Micailin Tomais Móir. Bhí siad ag iarraid obair agus fuair siad mí ? ag feiliméara timceal leat mile ón na a chéile. Criocnuig Micaelin leath lá roimhe Micí Dan ag a feilimear fein. Thosuig Micailín ag iarraid obair an leath lá sin. Cuaid sé go dtí doras an tíghe seo. D'íarr sé obair. Dubhairt an féar leis” come in the Afternoon. D'fiall Micaelín aris go dtí an ait a raibh a máta Mici Dan. Dubhairt Mici Dan leis is breag luat ta tú reid a Micaelín ” Thug mo feilméar an leat lá seo domh le obair eile a cuartú. Fuair mé obair acht ce'n tam d'en in blian a thigeann come in the afternoon. Tá barruil agam ars
    Teangacha
    Áine Nic Giollabháin