Scoil: Caurane (C.) (uimhir rolla 13176)

Caurans Lower, Co. Mayo
Bean Uí Fhaoláin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    "Díbreóchaidh mise as seo thú", ars an sagart. "Cuirfidh mé amach ar an bhfairrge mhóir thú", ars seisean.
    "Má chuirfidh tú, cuirfidh mé síos gach bád a rachaidh tharm", ar seisean. "Beidh neart ar d'aire," ars an sagart", gan a bheith ag báitheadh bád. Caithfidh tú imtheacht anois agus a bheith ag deánamh súgán do'n gainimh go dtí lá an bhreitheamhnais".
    D'imthigh sé is bhí torann leis. Ní fhaca na daoine tada in aice na sgeiche sin ó'n lá sin go dtí an lá indhiu.
  2. Bhí fear ann fadó agus Tomás Ó Choncubhair a bhí mar ainm air. Bhí cat aige agus shíl sé nach raibh aon cat in Éirinn a bhí chomh mhaith
    AT2412C: (The Cat Asks for Boots)
    Páraic Mac Niallaigh