Scoil: Gleann Caisil (uimhir rolla 13222)

Gleann Chaisil, Co. Mayo
Antoine Ó Donnchadha

Ar an leathanach seo

1. (1) Da réir seanchus na sean daoine bhí a dhá oiread daoine ann an uair sin na mar ta anois san áit seo.
    (2) Loic na fataí sa bpoll ní raibh rud ar bith le n-ithe ag na daoine acht bhí siad ag ithe an bráiste agus an fich.
    Bhí torad maith fataí ag na daoine sa bFógmhar acht nuair a bhí siad ghá dtabhairt abhaile san n_Earrach chuaidh siad síos tríd an poill, mar bhí na fataí bog lobhtha ionnta.
    Ní raibh póir fataí le cur aca an bliadhain dar gcionn acht dfhas na baclóga a bhí ar na cinn lobhtha agus bhí toradh mór aca.
    Eibhlín Nic Giolla Bhrighde
    Doire Choirb, Co. Mayo