Scoil: Cnoc an Éalóidh (uimhir rolla 16562)

Knockanelo, Co. Mayo
Máirtín Ó Neachtain

1. The Holy Family
    Fadó siar nuair do bhi an Mhaighdean agus an Sláinnitheoir ar an domhain bhí siad ag siúl thart lá amháin . Tháinig an oiche orthu agus ní raibh aon teach le feiceáil áit ar bith. Bhíodar láimh le coill mhóir. I gceann tamaill chonaic siad solas beag ibhfad uathu. Tharraing siad ar an solas. Botháin beag do bhí ann agus an doras ar oscailt .Chuaigh siad isteach. Bhí corp ansin rompu agus tobac agus píopaí. Ach ní raibh duine ná daoine sa teach . Thug an Sláinnitheoir píopa agus tobac dá mháthair agus dúirt léi a dul ? ? go raibh sé féin ag dul amach ach go mbeadh sé ar ais arís .Chuaigh sé amach ansin agus ní tháinig ar ais go dtí go raibh sé in a lá.
    D'fhiafraigh an Mhaighdean Dhé cén fáth ar fhág sé léi féin í.
    M. Ó Neachtain