Scoil: Toomore (uimhir rolla 16401)

Toomore, Co. Mayo
Tomás Breathnach

Ar an leathanach seo

1. Cúpla bliaian ó shoin chuaidh fear as Éirinn go Sasana chun obair a fháil le feilméar. Dubhairt an feilméar leis uibeacha gé a thabhairt dó nuair a bhéad sé ag teacht an bhliain in dhiaidh sin.
    Thuig an fear dá dtugadh sé na huibheacha go méa sé air iad a thabhairt gach blian agus go mbéadh fearg ar an bhfeilméar muna dtugadh sé na huibheacha.
    Chuaidh an fear abhaile agus do thug sé uibheacha gé fiadháine don bhfeilméar agus dubhairt an fear go rachadh siad abhaile arís acht dubhairt sé nár chreid sé sin.
    Chuir an feilméar na huibheacha síos agus tháinig na géana amach. Thug an feilméar an-aire dóibh ach dó a brón aon mhaidin amháin chuaidh siad go léir
    Máire Ní Bairéid
    Toomore, Co. Mayo