Scoil: Ballinvella, Lios Mór (uimhir rolla 7880)

Ballinvella, Co. Waterford
Áine Ní Chróinín

Ar an leathanach seo

1. Fadó nith tréimhse na hInide casu na fir agus na mná go léir ar a chéile ar aonac nó margadh biodh an lá leis ag déanamh na cleamhnas. Bíodh an lá eile aca lá anposta. Téigheadh an cailín go dtí an eaglais i gceann na cúdauighthe. Bhíodh a lán daoine bochta sa slighe rompa. Díolfaidh siad bróga agus gasanna cabáiste leis an gcearr agus deirtí go mbéadh rach agus sean aistí dá ndeanfaí é sin. Nuair a théighdir abhaile bhíodh féasta mór aca le feol agus baraille leanna. Fanadh siad ag damhsa go maidin. Timcheall a 12 a clog thagadh na buachaillí cuighi agus bhídir ag damhsa leis an gcailín nua-pósta,
      1. poetry
    Áine Ní Mhaoldomhnaigh