School: Baile Mhic Airt, An Rinn

Ballymacart, Co. Waterford
Tomás Ó Faoláin

1. (continued from previous page)
    A Íosa milis maith caithim mé féin im'ghlúnaibh id láthair ag impidhe agus ag athchuinge art ag umhlú duit scríobh go doimhin im croidhe meóna bríoghmhara im chreidim, tuisgint fírinneach im danartacht ó rún duthrachtach ár mbeatha do leasughadh nuair a machtnuighim i sprioraidar do cúig loit le cumha mór is le dólás ar focal faid dhaithuí ós comhair do súl "do pholladar do cosa agus do lámha agus do comhruighedar do cnámha go léir go h-uile".
    Ó a Íosa mo Slánuightheoir tabhair pardún dom im coirthe tríd loit ró doimhin bhí ar do ghuailne naomhtha neamh-chionntach an té a caillfidh a beatha ar an saol so gheobhaidh sé í mbrollach an Athair 'na gcomhnuigheann an Mach agus an Spioraid Naomh tré saol na saol. Amen.
    Eibhlís Ní Dálaigh
    An Chúil Rua, Co. Waterford