Scoil: Mín Teineadh Dé

Meentanadea, Co. Donegal
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (ar lean)

Bhí triúr fear ann aon uair amháin agus fir siubhail a bhí ionnta.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    ag sollsughadh agus bhí an oidhche deas ciúin nuair a bhí siad ag gabhail giota eile d'éirigh fear amháin agus bhí an fear seo an-chliste. D'amharc sé isteach ins an uisge agus chonnaic sé sgáil an bhuilbín ins an uisge agus arsa seisean "Tá builbhín eile ins an uisge" amharc léim an bheirt fear eile suas agus dubhairt siad go gcaithfidh siad an builbhín a fhághail.
    Anois chuaidh an triúr acu fhad leis an pholl agus má bhí sé ró dhomhan ní rabh fhios acu an dóigh leis an bhuilbhín a fhaghail. Ins an deireadh dubhairt an fear cliste "cuirfidh muid an fear is sinne an dtius agus é ina luighe ar a shrón agus a bhéal. Ansin cuirfidh muid an dara fear is sinne agus gheobhfaidh sé greim ar chosa an chéad fhear agus annsin gheobhaidh mise greim ar chosa an dara fear." Anois nuair a bhí siad go léir réidh dubhairt an fear cliste, "fan bomaite go
    Pádraig Ó Breisleain
    Cró an Chaorthainn, Co. Donegal