Scoil: Mín Teineadh Dé

Meentanadea, Co. Donegal
Pádraig S. Mac a' Ghoill

1. Scéal (ar lean)

Bhí fear ag gabhail thart fan áit seo aon uair amháin agus ní rabh áit comhnuidhe ar bith aige.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    an tugtha don phiopa. Nuair a bhéadh sé amuigh ins na pairceanna teichead an gasúr seo fhad le Ó Baoghaill go mbéadh toit aca. Ba é an lá roimh seo a bhuail gasúr Ó Ludhóg Ó Baoighail. Nuair a chuaidh an gasúr fhad le hathair Ó Baoghaill bhí fhios aige gur bhuail sé a mhac. Nuair a bhí an píopa lionta aige ní rabh cipín solais ar bith aige, "Ó" arsa seisean " níl cipín solais ar bith agam" "rachfadh muid go dtí an teach go gcuirfidh mé dealán air. Nuair a fuair Ó Baoghaill an gasúr isteach chuir sé an bolta ins an doras, fuair sé greim ar Ó Ludhóg agus chuir sé síos é agus thug sé buaileadh maith dó.
    Pádraig O Breisleain
    Cró an Chaorthainn, Co. Donegal