School: Béal an Átha Móir (roll number 10105)

Béal an Átha Móir, Co. Donegal
Mícheal Ó Gallchobhair

1. Bhí fear ann aon uair amháin agus bhí sé ag obair trí lá de’n t-seachtmhain ag an tighearna leis an chíos a dhíol. Bhí mac ag an fhear seo a rabh Liam mar ainm air. Shiubhal Liam anonn go teach an tighearna lá amháin agus ghoid sé leath dhuisín spanóg as teach an tighearna.
    Lá thar na bhárach tháinig an tighearna go teach an fhir seo agus dubhairt sé go gcuirfeadh sé Liam go h-áit éighinteacht a bhfuigheadh sé fóghluim. D’fiafruigh an fear dó caidé an cineál foghluma a bheirfeadh sé dó. Dubhairt an tighearna gur foghluim gaduidheachta a bheirfeadh sé dó.
    D’imthigh an t-athair agus Liam
    AT1525: The Master Thief