Scoil: An Ceann Garbh (uimhir rolla 13954)

An Cionn Garbh, Co. Donegal
Maighréad Nic an Bhriathartaighe

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    tugaidh an donas na a dhearbhrathair uaitse fear an toighe mar thug an t-iolar an t-éan fado ón chirc bhuidhe. Tabhair damh began do'n bhegan, moran de'n mhoran, greim fuighil, buail uibheacha cearc, rúth spóil de ucht na chaorach, cruinn mias mine, na lán miasa eórna, ruibe muire de'n olann. Tabhair leat an scian bheag mhín ghéar atá agat gabh gearradh an ime suilineach, bhuidhe, lonnrach, chroiceannach. Smaointigh ar an té n'ar chuir an uraidh agus n'ár bhain imbliadhna, atá gan sliocht fóghmhair gan buidheann Earraigh, gan comhnuidhe Geimhridh, gan athair, gan mathair, gan deirbhshuir ná dearbhrathair. Mo bheannacht-sa go raibh agaibhse amuigh 's istigh i gclocha agus igcarnach ar sráid igceardcha i bportach agus ar léana.
    Car mhothuigh sibh an cailín a dtúg mise grád dí. Creidim nach n-aithneochadh
      1. poetry