School: Tráigh Éanna (roll number 16030)

Bá Thráigh Éanach, Co. Donegal
P. Mac Giolla Bhríghde

eulaidh acu.
    Adeirtear go dtainig fear aráis cionnas dámhsa a bheith ina teach fhéin agus seo an sgéal.
    Sgéal,-‘ Oidhche Fhéil na marbh ibhfad ó shoin bhí dámhsa idtoigh fir a bhí faoi na fóidibh an oidhche so. Nuair a bhí sé ag eirighe deidheannach san oidhche tháinig an fhear a bhí faoi na foidibh, tháinig sé agus dhá bhatha leis agus h-obar go dtearn sé le na leath, a leath - mharbhadh.
  2. Scéal Eile

Deirtear, cia aca atá sé fíor na na bhfuil go rabh bean 7 páiste agus fíl sise ghur mhór an rud duithe fhéin an an Páidrín a rádh.

Deirtear, cia aca atá sé fíor no na bhfuil go rabh bean agus páiste agus fíl sise ghur mhór an rud duithe fhéin an an Páidrín a rádh. Cuaidh sí i luighe ar éirighe dúithe chonnaic sí dhá lorg cosa lorg a cos fhéin agus lorg cos an leinbh