Scoil: Leitir

Templecrone, Co. Donegal
Proinsias Ó hEachaidh

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    ag teacht abhaile. Bhí an oidhche iongantach dorcha. Nuair a chuaidh sé giota tháinig fear amach roimhe ar an bhealach mhór agus shiubhal sé leis an fhear go rabh sé ag an teach. Chuaidh an fear as amharc annsin. Nuair a chuaidh sé na bhaile d’innis sé an sgeal d’on bhean. Thoisigh siad ag smaointeadh agus ní abh fhios aca cé bhí ann.
  2. Bhí bean d’arbh ainm “Kitty Paddy “Ned” agus bhí sí an tinn.
    Bhí an doctúir agus an sagart aici. Chuaidh na daoine muintire s’aici uilig a dh’amharc uirthí. Bhí fear amáin d’arbh ainm “Paddy Domhnaí Peigí agus bhí sé i bhfad indhiaidh an meadhon oidhche nuair a bhí sé ag teacht ‘un n-a bhaile agus nuair a bhí sé ag dul tart ag an cros-bhealach casadh bean do agus labhair an fear, acht níor labhair sise.
    Bhí fearthainn ag tuitim agus shílfea gur síoda uilig a bhí uirthí leis an snag a bhí ag na h-éadaigh a bhí uirthí