Scoil: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    atá acu, ach tá beurla maith ag cuid acu fosta. Chaith an chuid is mo de n-a sean-fhir an chuid is mo de n-a gcuid ama i n-Alban agus sin an áit a bhfuair siad an beurla.
    Is féidir leis na sean-daoiní seo uilig sgéaltaí a innse, bíodh siad fada no goirid. Thig le cuid acu sgéaltaí-sidhe a innse, agus cuid eile acu a inneas sgéaltaí níos suimeamhla na sin.
    Ainmneacha na sean-daoiní:
    Brian O Sídheail
    Sighle Nic Suibhne
    Brian O Sídheail
    Cáit Ní Shídheail
    Eibhlín Ní Ghallchobhair
    Seosamh O Dubhgain
    Seán Mac Suibhne
    Tá trí shean fothracha ar mo bháile. Sean teach Mháire Nic Aoidh, sean teach Shorcha Nic Éaididh, agus sean teach Eoghain Uí Shídheail.
    An dream daoiní do bhí i dtoigh[?] Mháire Nic Aoidh, tá siad uile go leir marbh. Tá cuid de'n dream do bhí i dtoigh Shorcha Nic Éaididh marbh, agus cuid acu in-Albain. Tá bean den chlann pósta ar mo bháile fhéin, agus bean eile acu pósta i Mín-Doire
    Gort an Choirce, Co. Donegal
    Sorcha Ní Ghallchobhair