Scoil: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (ar lean)

Bhí fear ann am amháin agus bhí bean ionntach fallsa aige. Maidin amháin cha leigfead an fallsacht díthe éirigh leis an teine a chur síos.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    d'éirigh sí agus rinne sí réidh féasta bréagh díthe féin. Chuir sí síos an tae agus bhruith sí cupla uibh díthe féin.
    Nuair a thainig am dinneára thainig an fear isteach o n'a chuid oibre agus nuair a bhí sé ag teacht thart leis an fhuinneóig chonnaic sé an bhean istoigh agus féasta bréagh aici, agus bhí cuma uirthí nach rabh mórán tinneas uirthí. Dubhairt sé leis fein, "ma tá mo bheansa tinn féin tá gaile maith aicí.
    Máire Ní Dhubhthaigh
    An Bhealtaine Íochtarach, Co. Donegal