Scoil: Mín na Croise

Mín na Croise, Co. Donegal
Máire C. Ní Choileáin

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    agus chur sé a lámh fa choinne cuid aca. "Ná síl" arsa an siopadór "go leannfaidh mé indiu tú. O sin amach bhí cead ag an ghasúr neart "Marbles" a ghoid no níor bhódhruigh an siopadór é o sin ní ba mhó.
  2. Bhí fear ann hair amháin darb ainm do Peadár Mor ba gnathach leis a bhieith ag déanamh poitin agus a dhiol ins na Cealla Beaga. Bhí sé féin agus an t-athair agus an deirbhsiúr ag deanamh réidh le h- imteacht le trí cheig poitin. Suidh Peadar fáoin fhuinneog go mbáinfeadh sé an fhéasog dé fhein sula n-imtheaochadh siad ach nuair a bhí se leath réidh thainig triúr de na péas isteach agus arrsa siadsan le
    1. products
    Proinnseas Ó Baoighill