Scoil: Ceathramhadh Ceanainn (C.) (uimhir rolla 10842)

An Cheathrú Cheanainn, Co. Donegal
Róisín, Bean Mhic Suibhne

1. Scéilíní (ar lean)

Bhí cailín aimsire nua sa teach agus bhí an mhaighistreás do mhúineadh dí cionnus í féin d'iomchar.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    Bhí Seán ag siubhal ar an bothar lá amháin nuair a chonnaic sé fear saidhbhir. "An dtuibhraidh tú pinginn domh chun milseáin do cheannacht a dhuine uasal" arsa Seán. Tá brón orm a bhuachaill," arsa'n duine uasal,"Acht níl agam ach leath-choróin", "Bhall," arsa Seán, tabhair dom an leath-choróin, déanfaidh sé sin cúis dom fo h-álainn.
    _____________________________
    Bhí beirt bhean ag cainnt lá agus chuir daoine aca ceist ar an duine eile conus a bhí na cearca ag deanamh aice. "Ó" arsa an dara bhean, tá siad ag breith go maith ach itheann siad na h-uibheacha go léir". Ach nach maith an rud é sin, arsa an bean eile, ní bhíonn ort iad do chothú."
    Máire Ní Ruterford
    An Fál Carrach, Co. Donegal