Scoil: Caiseal (2)

An Caiseal, Co. Donegal
Seán Ó Domhnaill

Ar an leathanach seo

1. Tá bothar ag fághail Baile-Taobh - Ruscaidh agus ag dul go Baile- Uí - h - Uirin suad fáid Caiseal agus Fál Naois agus Tullach - Chonaill agus frí Tullach isteach gpo Baile - Uí - h - Uirin.
    Rinneadh é cúpla blian róimhe an Ghórta Mhór. Sin an cásáin a bhí ag na daoine le dul go Dóire nó go h-áiteacha eile. Níl mórán de'n bhothair seo i n-usaid anios.
    Bhí an thigeéarna liadruim ag iarraidh bealach a deanamh fríd an paróiste seo ach marbhadh é sul a rabh an bealach - mhór leath chriocnuighthe aige. Tá giortaí le fhéichéal an go fóill ach níl mórán de. Chuireadh daoine amach as a feirm muna gcuideochedh siad leis an bealach - mhór a dheanamh. Ní bhiodh págh ar bith le fhágháil aca. Níor chiochnuigheadh é ariamh.
        1. public infrastructure
    Dominic Mac Conghaile