School: An Árd Leathan (roll number 7680)

An Ailt Leathan, Co. Donegal
Pádraig Mac Ailin

1. (continued from previous page)
    chuige ag mínuighadh dó gur thuig sí gurbhe bhí ann, nach rabh fuath ar bith aici féin dó, acht nar thaithin léithi an cruth ann a dtáing sé anois agus dá mbudh mhian leis comhchainnt do bheith aige léithi - se go gcaithfidh sé a theacht ann a chruth féin agus i bhfiadhnuise a h-athair agus cáirde gaoil. D’fhág sí an sgríbhinn a Fionnghuala le n-a thabhairt d’Aodh Ruadh agus d’imthigh léithi í féin agus a giolla. Cá dtug Fionnghuala an litir d’Aodh riamh acht d’innis do go bhfuir Méadhbh amach gurbh é bhí ann agus gur imthigh sí as an toigh. Sgaoil sí leathfhocal leis san am céadna nach n-imtheochadh sí féin as an toigh ann a mbéad sé.