School: Corr an Droma

Corrandrum, Co. Galway
Breandán Ó Míodhcháin

1. (continued from previous page)
    na mná gléasta; bhíodh caipíní "lace" agus ribíní bána agus cótaí beaga dearga orra agus clócaí ós a gcionn. Bhíodh bríste " corduroy" agus casóg bréidín ar an bhfear. Bheadh siad ag tóraidheacht trí rudaí ó theach eile an lá sin a chaithfeadh siad. Na fir eile a bheadh in éindigh leo bheadh siad ag coimhlint le chéile ar capaillaibh agus má bheadh capall an chailín óig ar dtús bheadh an "suae" aice an tráthnóna agus an oidhce sin. Bhíodh na mná ar chúlaibh na bfhear.
    Nuair a thiocfadh siad isteach an doras rachadh siad síos ar a ngluinibh agus briseadh siad an cáca mín coirce ar a gcloigeann. Sin
      1. poetry
    Áine Ní Fathaigh