School: Béal Cláir (B)

Belclare, Co. Galway
Micheál S. Ó Mainnín

1. (continued from previous page)
    chaolchuid. Ceidigh sé do a mharc a chur ar ceithre crainn ar bith sa choill ar faithchios go dtiubhradh sé do duine eile íad. Gaibh Beairtle a bhuidheachas leis agus thug sé aghaidh ar an choill. Thoigh sé ceithre cinn a bhí chomh díreach (da) le n-a bhfaca tú ariamh. Tarraing sé péint as a phóca le iad a mharcáil. Bhí sé díreach ar tí é bualadh ar an gcéad crann nuair a labhair guth ingar dó "Ar t-anam na leag mise" ars an guth. Bhuail faithchios Beairtle agus druid sé anonn go dtí an céad ceann eile. Labhair an guth arís agus thréig Beairtle an ceann sin freisin. Ach dá méid an faithchios agus an t-ionghnadh a bhí air tháinic uamhan amach 's amach 'na
    Múinteoir