School: Béal Cláir (B)

Belclare, Co. Galway
Micheál S. Ó Mainnín

1. (continued from previous page)
    croidhe nuair a rinne sé an tríomhadh ceann. Sgoilt an crann seo na troighthe suas agus séard a connaich Beairtle na cábán airgheamhail, tóghadh trosgáin agus cuma soghachta ar chuile rud. Ach b'shéard a thóg crónaigh Beairtle ar fad ar fad [!] ná beirt shean-bhan. Bhí siad súid, cois teine sgilléad síos acú agus ceann a chorruighe go réidh-bog. "Isteach leat ar siad san agus bheannuigh Beairtle isteach. Bhí an díoscán a's an drugall imthighthe faoi so: "Is fada annso mé" arsa Beairtle "is níor fhág me súil ar ceachtar agaibh le mo chuimhne" "Is fada arsa cailleach acu" agus ní fhágfhá meireach an sléachta bhí tú a' dul 'a dheanamh annso amuigh. Muid-e mná arsa an chnuic.
    Múinteoir