Scoil: Béal Cláir (B)

Belclare, Co. Galway
Cristíne Bean Uí Fhithcheallaigh

Ar an leathanach seo

1. Ins an t-sean aimsear b'éigin do na sean daoine maractáil ar arán cruithneacht agus arán coirce. Ach is iomdha daoine nach raibh cruithneacht ná coirce aca agus b'éigin díobh súid maractáil ar arán coirna nó arán seagal.
    Seo é an chaoi an gnídis caca. Cuireadh siad an min isteach ins an lusad agus cuireadh siad salann agus bainne reamhaire ann. Mheascadh siad súas é annsin agus beith sé déanta.
    Cuireadh siad ar an ngeidill annsin é agus cuireadh siad cotharta na Croise air le sgéin agus eirighead sé go h-árd annsin.Uaireannta gnídís cacaí speisiálta le h-aghaidh posaidh agus baistiú agus le h-aghaidh Féile na Bliadhna.
    Sé an chaoi an gnidis sin, min cruithneacht agus im agus salann agus bainne reamhair a meascadh le chéile agus a cur ins an mbácús
    1. products
    Máire Ní Thurnóir