Scoil: Clochar na Trocaire, Cinn Mhara

Kinvarra, Co. Galway
Siúr M. Bernadette

sí leis gan aon sgannradh á bheith air. Dúbhairt an búachaill go raibh sé ag lorg spré.
    Dúbhairt an sean -cailligh leis fanamhuine í bhfheighil an tighe an fhado is bhéadh sí ag bailiú brosna sa choill. D'imthigh an cailleach agus dúbhairt sí leis an mbúachaill gan á dhul isteach í seómra amháin á bhí ins an mbothán. Núair á bhí an cailleach imthighthe d'imthigh an buachaill anonn go dtí an seómra agus d'féach sé isteach trí poll na h-eochrach agus ba bheag nár thosuigh se ag lúadh na mionn. Leis an radharch do chonnaich se. Bhí mór cuid ceann búachaillí agus cailíní in aon sraith amhain ar urláir an t-seómra. Thosuigh sé ag cur alluis le teann faitchíos. Tháinigh
    Máire Ní Laoghaire
    Pádhruig Ó Laoghaire