Scoil: Sailearna (Buachaillí)

Selerna School, Co. Galway
Múinteoirí:
M. Ó Catháin Bean Uí Chatháin T. Ó Séaghdha

1. Tá oileán draoidheachta le feiceál i gcuan na Gaillimhe 'chaon seachtmhadh bliadhain.
    Chuala mé go raibh fear ag dul thart i gcurrach ar an bhfairrge Oidhche Chinn an Dá Lá Dhéag agus go bhfaca sé solus gar dhó ag corruighe agus rinne sé air. Bhí fhios aige gurbh é an t-oileán draoidheachta é. D'eirigh leis píosa iarainn a bheith san gcurrach aige. Chaith sé isteach ar an solus é agus níor airigh sé gur bhuail an churrach bruach. Léim an fear ar an talamh. Bhí sé ag siubhal agus 'sé an chéad rud a chas leis ná teach beag. Chuaidh sé isteach ann ach ní fhaca sé aoinne. Ba gheárr go dtáinic bean óg bhreágh aniar as an seomra agus dubhairt sí: "An bean bhreágh mise?" Agus
      1. poetry
    Mícheál Ó Conghaile