Scoil: Cill Chiaráin

Cill Chiaráin, Co. Galway
Nioclás Mac Aoidh

Ar an leathanach seo

1. Sean-bhean ag teact ó Ghaillimh dhom is mo tuarseac téarnaigh an ceathramhadh lá cha=uaidh na chogaidh siar, cé'n sórt fear meata tú nó an bacac atá tú is nó ndeanfad cleamhnas le sean-bhean fiath (4)
    Fear Bhreathnuigheas tharam is Rinneas Gáire má tá an puirs láidir agat teann aniar, ní léithe baille é an tsean-bhean grándha cuir sí lámh na hascaill siar.
    Sean-bhean Bíodh sin agay-se is ná cloisfeadh cáit tá riar na hEaglais anseo da ndhiaidh.
    (3)
    Fear
    Cuaidh mé go dtí an sagairt go n-innsigeann mo cás do annoin a dgágadh mé amac an Rian tá nid beag eile agam le h-airis fás duit.
    Tá ceathar Páirthe go leag mo diaid ta máthair dhona aca nac ndeanfadh cás dóibh gá gcaithfan raithe amuig is (bliain) bliadhan (4)
    Sagairt Dill abaill a Pheacac grándha mor
      1. poetry