Scoil: Creag Mór (Naomh Pádraig)

Cregmore, Co. Galway
Cathal Ó Murchadha

Ar an leathanach seo

1. Bhí fear in Eireann uair amain darbh ainm Tomas. Lá amain bhí sé ag fiadach. Bhí capall agus cupla madra aige. Bhí sé ag inseact leis go dtáinig sé go dtí cruac mor Bhí an oidhche ag teacht agus bí sé ag éirighe dorcha agus bí ocras ag teacht air agus nuair a raibh sé timcheall le dhá míle o'n teach, Chonnaich sé solus beag i bhfaidh uaidh agus táinig sé go dtí an teach. Isteach leis an fear. Sean fear a bhí ann fear ina codhladh agus bhí bean ag breitheadh feól tug sí cuidh de an feól dó agus bhí fios ag an fear fé cuile rud annsinn. Bhí sé ag dul amach annsin agus deirr an seán fear leis an bean Nuair tug sí an feól dó go bfuil sé ag imeacht as an teach seo ar maidin.
    AT0726: The Oldest on the Farm
    Treasa Ní Craith