Scoil: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. M. Maelsheachlainn

1. Seanscéal (ar lean)

Bhí fear ina chomhnuidhe i gConnamara fadó agus bhí dúil mór i snaoisín aige. Aon la amháin ní raibh aon snaoisín aige.

(ar lean ón leathanach roimhe)
    aige. Chuaidh sé go Tuaim.
    Bhí fear an snaoisín imtighthe go h-Ath-Luain agus nuair a chuaidh sé go h-Áth Luain. Bhí an fear imtighthe go Muileann Cearr. Lean an fear é. Fuair sé annsin é agus cheannuigh sé punt snaoisín.
    D'imtigh sé abhaile. Ar an mbealach abhaile dó bhuail thart é agus chonnaic sé tobar istigh san ngarrdaí. Chromh sé síos agus d'ól deoch breagh as. Nuair a tháinic sé amach ar an mbhóthar chonnaich sé sean-fhear leath 'na shuidhe leath taobh an bhóthair. Bheannuigheadar dá chéile agus dinnis an fear dó cé as a dtáinic sé agus faoí an dúil mór a bhí aige i snaoisín.
    Dubhairt an sean-fhear go
    2. products