Scoil: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. M. Maelsheachlainn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    nuair a tháinich se abaile bhuail pian é agus bhí faithcíos air go bhfuigheadh sé bás agus b'fhágh sé mar úcta é nuair gíobhaid sé bás an mála a chuir foai na chloigheann sa giónra. Fuair sé bás agus chuireadh na cnó leis.
    Bhí beirt ghadaidhe ag eisteacht leis an oidhche sin. Chuadhadar go dtí an reilic agus thógadar anios an mála cnothaí agus tóghadar cad agus thosuigheadar dá mbriseadh ar an leic. Annsin dubhairt fear aca leis an bhfear eile gur ba bhreagh an rud caora a goid. D'imthigh duine aca agus d'fhan an duine eile af briseadh na gcnotaí
    Tamhall na
    AT1791: The Sexton Carries the Parson