Scoil: Clochar Mhuire, An Spidéal

An Spidéal, Co. Galway
An tSr. M. Maelsheachlainn

1. (ar lean ón leathanach roimhe)
    Bhí an triúr fear ag eirighe an tuirseach sa mbaile agus ní raibh aon áit aca le dhul acht go Americá - acht cé'n chaoí a dtiocfaidís ann gan aon bhéarla Lá Aonaigh a bhí ann agus shocruigh siad a dhul ar an aonach le roinnt béarla a fhoghluim.
    Ghlúais leo nó go dtáinig ar an aonach agus chuaidh duine aca soir ceann eile síos agus ceann eile súas. Chuaidh an chéad fhear isteach i dteach ólta agus chuala sé fir istigh ag rádh "We three Connamera men," "Tá liom" ar sé ag rith fá dhéin na beirte eile. Casann duine eile leis agus sé an sgéal
    AT1697: “We Three; For Money.”
    Micheál Ó Neachtain