School: Caladh na Muc

Callownamuck, Co. Galway

1. Oidhche na Gaoithe Móire 1839-
    Deirtear (1) gur sguab an ghaoth ceithre báid as seo léithe, (2) gur sguaibeadh trí cocaí féir as iothlainn annseo agus go bhfuarathas taobh thall de Loch Choirib cuid de, (3) gurbh fhéidir an salann a bhlaiseadh san uisge a sguab an ghaoth léithe ó'n t-sáile cómh fada intíre leis an áit seo.
    1889 - Deirtear go raibh stoirm mhór i mí Samhna na bliadhna sin. Leagadh sgiobóil agus sguabadh féar agus corna chun suibhal agus tásg na tuairisg níor fritheadh ariamh air ó shoin.
    1908 - Ar Aoine an Chéasta dhorchuigh an ghrian ag meadhon-lae. Thuit clocha sneachta go trom agus bhí tóirneach agus teinntreach ann. Bhí sé chómh dorcha sin go mb'éigin do na daoine na lampaí a lasadh.
    1938 - An bhliadhain is fluiche is cuimhin le daoine an cheanntair seo.
    1936 - Marbhuigheadh fear in Ower timcheall trí mhíle as seo le teinntreach.