Scoil: Cill Ainbhthin (uimhir rolla 14591)

Killannin, Co. Galway
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

Ar an leathanach seo

1. Bíonn go leor tinncéaraí agus lucht siubail timcheall na haite seo go minic. Bíonn siad ag dul ó theach go teach ag iarraidh déirce. Gach rud a fheiceanns siad bíonn siad ag teastáil uatha. I dtosach nuair a thaganns siad isteach bíonn siad ag cainnt agus bíonn siad ag féachaint timcheall an teach go bhfeichfeadh siad ceard a d'iarrfadh siad ar bean a tíghe. Is iad na rudaí ceadhna a bhíonns ag teastáil uatha i gcomhnuidhe beagnach. Bíonn siad ag rádh paidreacha ar son na marbh. Bíonn na sean-daoine tuirseah díobh a bheith ag cainnt agus dearann siad uaireannta imteacht. Deanann siad cainntíní as stáin agus díolann siad le na daoine iad agus an tairgid a gheibhfeadh siad ortha sin:- siuchra bainne tae, plúr, féir nó uibheca Cuireann siad tóin í gcainntíní freisin do na daoine. Nuair a thaganns duine amháin isteach bíonn duine eile réidh amuigh le teacht isteacht agus bíonn siad mar sin
      1. people by social grouping
    Eibhlín Ní Allmhuráin