Scoil: Cill Ainbhthin (uimhir rolla 14591)

Killannin, Co. Galway
Aoife Bean Mhic Dhonnchadha

Ar an leathanach seo

1. Is iomdha bóthar agus casán agus boithrín atá sá bparáiste seo. Tá píosa de'n bhóthar mhór sa gceanntar seo agus tugtar an Bóthar Nua air; mar ní'l sé déanta acht ó aimsear an droch-shaoghail. Rinneadh an uair sin é le obair a thabhairt do na daoine cun slighe maireacéala a thabhairt dóich.
    Ní bhíodh aon phaighe acht deocg bpinghne agus sé pingne le fághail aca.
    Téighheadh na mná amach ag obair ar a bfeilm, fhad is bhíodh na fir ag obair ar na bóithre, dá mbéadh feilm aca.
    Tá bóithrín beag mar aith-ghiorra o'n, mbóthar nua go Fathaigh. "Bóithrín Casta" a tugtar air. Ní baintear morán úsáide as anois mar tá sé flúchta isteach le driseachaí agus droighneáin donn.
    Tá bóthar eile ar a dtugtar an Sean bóthar ag dul ó'n mbóthar nua B' ar an sean bóthar a théigheadh chuiple go h-Uachtar Árd. Tá cros-bhóthair ag ceangailt bóthar eile atá ag dul go Car a' Bheithe, ar an sean bhothar Cros-Bóthar Bárr an Fhearrain a tigtar air. Deirtear go mbiodh
        1. public infrastructure
    Nuala Bhreathnach