Scoil: Ros Muc

Ros Muc, Co. Galway
Stiofán Ó hOisín

Ar an leathanach seo

1. Timcheall sé bliadhna déag ó shoin chuaidh sgata buachaillí i mbád ar loch Eileabhrach. Bhí an lá an ciúin agus nuair a bhí píosa bádóireachta déanta aca d'iompuigh rad isteach agus shíl siad nach raibh baoghal báthadh agus thosaigh siad ag luasgadh anonn is anall agus d'iompuigh siad an bád. Tháinic cuid aca ar bárr an uisge cuid aca ar bárr an uisge agus snámh siad isteach. Bhí beirt aca lag agus chuaidh na buachaillí eile amach agus thugadar isteach iad. Bhí beirt saoin mbád agus báthadh iad. Chualaa muinntir an baile ag caoineadh. Chruinnigh siad thart ar an loch agus fuair siad an beirt abhí caillte agus thugadar abhaile iad go dtí
    Nóra Ní Allmhuráin
    Cill Bhreacáin, Co. Galway