School: Tír an Fhiaidh

Tír an Fhia, Co. Galway
An tSr Máire

1. (continued from previous page)
    a mháthair. D'fhágh sí beannacht aige agus dubhairt sí go raibh a pionós dhí aici agus chuaidh sí na haingeal geal do na flaitheais. Phós sé féin agus lasair Gheal na nGeal cích agus bhí gach buaidh aige da raibh ar an Domhan go bhfuair sé bás.
  2. Bhí Páidin agus Nóra a bhean pósta bliadhain is fiche sul a raibh aon chlann aca. Bhí Páidin amhuigh san ngarraí ag obair agus chuaidh bean thart. Bheannuigh an bheirt dá chéile agus d'fhiafruigh Páidin an raibh aon sgéal nuaghuidh aice. "Tá" adeir sí "béidh mac óg ag do mnaoi trí raithe agus an oidhche anocht." Ag magadh
    AT0650**: The Strong Youth
    Seamus Ó Congalaigh