Scoil: Scoil Mhic Dara Naofa, An Cheathrú Rua

An Cheathrú Rua, Co. Galway
Mícheál Ó Nualláin

Ar an leathanach seo

1. Bhí triúr dreathar ann fadó agus sé an t-ainm abhí ortha Srón Fhada, Srón Ghearr agus Srón Cham. Badh í Srón Fhada an ceánn ba shin agus Srón Cham an ceann bóige. Bhí Srón Cham marbhuighthe ag obair ag an mbeirt eile agus an la dtagadh se abhaile gan airgead bhúailidís é.
    La amháin chuireadar isteach i mála é agus thugadarnisteach go dtí an abhainn le na bháthadh. Bhíodar ag dul thar theach ósda agus bhúaileadar isteach san teach ósda. leagadar an mala taobh amuigh. Níorbh fhada go dtainic bean an tíghe amach d'osgail sí an mala agus sgaoil amach é agus chuir clóca agus móin isteach in-áit. Annsin chúaidh sé ibhfolach ortha
    AT0327: The Children and the Ogre
    AT0660: The Three Doctors