Scoil: Ceann Trá (Ventry) (uimhir rolla 15592/3)

Ceann Trá, Co. Kerry
D. Ó Cúrnáin

Ar an leathanach seo

1. Nuair a bhí an Mhaigdin Mhuire ag éalú len a leanbh ó Betlehem do dein sí féin agus Naomh Brígid suas seift, is é sin nuair a bheadh an Mhaighdean Mhuire ag teiceas as an gCathair go bhfaghadh Brígid roth tuirinn agus go gcuirfead sí coinneal ar lasadh ar gach spóca agus gcuirfeadh sí anáirde ar a cheann iad.
    Nuair a bhí san socair acu thainig bríghid agus do las sí na coinnle go léir agus d'imthig sí léi tríd an sráid. Nuair a chonnaic na daoine go léir í do leanadar í mar cheapadar go raibh sí as i meabhair. Annsan d'éaluig an Mhaigdean Mhuire amach as an gcathair agus an leanbh Iosa istig imbrat aici.
    Nuair a bhí sí tamall ó'n dtaobh amuigh do'n gcathair do bhuail beirt fhear léi
    Muiris Ó Ciobháin