Scoil: Killorglin (B.) (uimhir rolla 12832)

Killorglin, Co. Kerry
Mícheál Ó Donnchadha

Bhí feirmeóir ann fadó agus bhí gá líos sa bhfeírim, Aon maidin d'irigh sé ar a seacht a clóg...

Bhí feirmeóir ann fadó agus bhí gá líos sa bhfeírim, Aon maidin d'irigh sé ar a seacht a clóg. Bhí sé ag lorg na búaidh agus ní raibh sé sa bféirim. Annsin d'feach se mór timpeall agus connuich sé tigh mór bréag sa cuine na pháirce agus gan dorás no fuineóig intí. Do rith sé go dtí an tígh agus níor connuch sé aon bhó. Bhí tígh mór bréag i lar na páirce agus bhí dorás intí cuaidh se irteao na tígh agus ní raibh aon bó istíg. Fuár sé hórdh mór bréag agus do deín se dorás sa tíghe [?] ágh sé na búaibh amach agus dhiol se iad go léir.
  2. There was a man there once and one day he killed a hare and he followed another hare into the house when the dogs came to the door of the house, and began to cry the man ran to the dogs and saw a witch standing in the middle of the floor, and when disappeared when it saw the man.
    Andy Pigott
    Knocknaboola, Co. Kerry