Scoil: Curraichín (B.) (uimhir rolla 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

Ar an leathanach seo

1. Sin cnoc mór atá in aice mo thighe. Tá sé ar chúl na sgoile, ag feachaint amach ar báige an Daingin. Bíodh Fiona Mac Cúmhthaill na shuidhe ann fadó, agus a airm in einfeacht leis. Bíodh sé ag feachaint amach ó bharr an cnuich ar an fhairrge ar eagla go raibh Daire Donn ag teacht, agus a airm i longaibh aige. Ba é rígh an domhain é sin, Bhí an domhan ar fad ach amháin Éire. Tháinig sé isteach in aice le Ros Beithe ar longaibh é féin agus airm láidir. Ach rith Fionn Mac Cúmhthaill siar agus thosnuig sé ag caitheamh cloch síos ortha ó bharr an cnuich a bhí in aice le Ros Beithe. D’imthigh Daire Donn
    Seefin, Co. Kerry
    Donncadh Ó hEaluighthe