Scoil: Curraichín (B.) (uimhir rolla 15978)

Curraheen, Co. Kerry
Seán Ó Scothlaoich

Ar an leathanach seo

1. Bhí dhá pheidleir ag teacht ó Trághlí fadó. Bhí mála aca agus bhí tuagh ins an mála. Bhíodar ag siubhal rómpa agus thánadar i mbealach cnuic. Do bhuail fear marbh leo, bhí peire de bhróga nua air, bíodar d'iarraidh na bróga a bhaint de agus níor bhfhéidir leo é do dheanamh mar bhí a dhá cois athtuithe. Thógadar an tuagh amach as an mála agus do bhaineadar a dhá chois ó'n nglúin aníos de Chuireadar an dhá chois isteach sa mála. Bhíodar ag siubhal go dtí gur thánadar go dtí bun an chnuic. Ní raibh mórán tighthe sa chnoc an am san. Chuadar isteach i dtig beag. Ní raibh aenne isitg ach fear agus bean aosda. Dúbhairt siad leis an sean-fhear
    AT1281A: Getting Rid of the Man‑eating Calf
    Donncadh Ó hEaluighthe